Officiële opening muZIEum

In augustus vorig jaar maakte het muZIEum een nieuwe start in de Stadsschouwburg van Nijmegen. Inmiddels een jaar verder en 20.000 tevreden bezoekers rijker, is het ervaringsmuseum op 29 augustus 2013 officieel geopend. Rabobank Foundation ondersteunt het muZIEum in de opstartfase.

Jaarlijks voltooien tientallen blinde of slechtziende leerlingen hun opleiding bij het speciaal onderwijs of het regulier onderwijs. Het lukt hen vervolgens vaak niet een passende baan te vinden. Werkgevers beseffen nog onvoldoende dat visuele beperkingen deelname aan het arbeidsproces niet in de weg staan, mits er wordt gewerkt met aangepaste middelen. Het MuZIEum, een ervaringsmuseum over zien en niet zien, faciliteert de participatie en emancipatie van mensen met een visuele beperking in de samenleving. Dat doet ze door het publiek een unieke, museale belevenis te laten ondergaan in een donkere ruimte.

Rabobank Foundation steunt maatschappelijke organisaties die zich inzetten voor het thema arbeidsparticipatie. Zo ook het muZIEum. In de opstartfase steunen we het opzetten van een opleiding en de uitbreiding van werkgelegenheid voor blinden of slechtzienden. Het doel is om in 2013-2014 dertig extra werkplekken te creëren en de taken uit te breiden van twintig gidsen die al werken bij het MuZIEum.

Contact

Rabobank Foundation

Office Address Croeselaan 18
3521 CB Utrecht
The Netherlands
Postal Address P.O. Box 17100, UC 079
3500 HG Utrecht
The Netherlands
Telephone +31 (0)30 216 2333