De toegevoegde waarde van een corporate foundation

Minister Ploumen als speciale gast op congres 3 april a.s.

Wat is het belang van de corporate foundations? Deze vraag staat centraal op het congres dat Rabobank Foundation in samenwerking met de Achmea Foundation organiseert op maandag 3 april in het Achmea Congres Centrum in Zeist. Speciale gast op dit congres is Minister Lilianne Ploumen, Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Het congres is op verschillende manieren uniek. Ten eerste is dit het eerste congres georganiseerd voor én door corporate foundations in Nederland. Rabobank Foundation is samen met de Achmea Foundation initiatiefnemer. Een kleine 100 corporate foundations komen bij elkaar om kennis, kunde en ervaring uit te wisselen. Ten tweede markeert dit congres het tienjarig bestaan van de Achmea Foundation. Een bijzondere mijlpaal die de Achmea Foundation graag met verwante organisaties viert. Ten derde is Minister Lilianne Ploumen aanwezig en zij zal met de aanwezigen verkennen hoe de effectiviteit van corporate foundations vergroot kan worden.

Nut en noodzaak van corporate foundations

Titel van het congres is: ‘Het belang van corporate foundations’. Samen met zo’n 200 genodigden – vertegenwoordigers van andere corporate foundations, bedrijven die maatschappelijk actief zijn en andere betrokken organisaties – hoopt Rabobank Foundation een gedragen beeld te krijgen over de rol en de toegevoegde waarde van corporate foundations. Hoe kunnen bedrijven en hun foundations elkaar versterken? Wat kunnen we als foundations onderling van elkaar leren? Hoe kan een foundation zowel de maatschappij als de business op een geloofwaardige manier versterken? Middels paneldiscussies, break out sessies en diverse sprekers komen deze vragen en meer ter sprake.

Rabobank Foundation; meer dan 40 jaar impact

Rabobank Foundation neemt deel aan de paneldiscussie en verzorgt een workshop over impact. Welke keuzes maak je om maximale impact te kunnen genereren en hoe meet je vervolgens die impact? We delen graag onze 40-jaar lange ervaring om andere corporate foundations en bedrijven te inspireren om ook een impactvolle bijdrage aan de maatschappij te kunnen leveren.

Laatste kaarten: meld je nu aan!

Wil je ook graag aanwezig zijn bij dit congres? Wij hebben nog enkele laatste kaarten over! Stuur een mail naar simone.groenendijk@rabobank.nl en wellicht zien we jou op maandag 3 april in Zeist.

Contact

Rabobank Foundation

Office Address Croeselaan 18
3521 CB Utrecht
The Netherlands
Postal Address P.O. Box 17100, UC 079
3500 HG Utrecht
The Netherlands
Telephone +31 (0)30 216 2333