de Rabo Canon

Tijdslijn NL Menu sluiten
terug Bieden van klantparticipatie
terug
Bieden van klantparticipatie

De Rabobank als financieel warenhuisBank voor iedereen

Al bij de oprichting van de Rabobank staat de klant centraal. Die klant is aanvankelijk een boer of tuinder. Na de Tweede Wereldoorlog gaat de bank zich ook richten op klanten in de steden, van particuliere klanten tot het midden- en kleinbedrijf en grootzakelijke klanten. Om te benadrukken dat ze er niet alleen is voor de plattelandsbewoners voert ze tot midden jaren zeventig de slogan 'De bank voor iedereen'.

Met de verbreding van de doelgroepen komen er bij de Rabobanken ook veel nieuwe producten in de schappen van de bank te liggen: verzekeringen, woninghypotheken, persoonlijke leningen, effectenbeheer. Zo ontwikkelt zij zich steeds meer tot een warenhuis voor financiële dienstverlening.

Reclame voor levens- en ongevallenverzekeringen, 1979

Begin jaren negentig kiest de Rabobank voor het zogeheten all-finanz-concept. Via verschillende dochters en deelnemingen ontstaat een combinatie die voorziet in de vraag naar alle denkbare financiële producten en diensten op het gebied van betalen, sparen, beleggen, verzekeren, wonen, vastgoed en leasing. In Nederland is het de ambitie van de Rabobank om marktleider te zijn. Dit maakt het mogelijk om klanten vanuit een krachtige positie passende producten te bieden. En dat leiderschap vertaalt zich niet alleen in euro's en percentages, maar ook in de kwaliteit van dienstverlening en toonaangevende producten. In de combinatie van het verbinden van kennisnetwerken en het beschikbaar stellen van (bancair) kapitaal wil de Rabobank het verschil maken.

lokale voorbeelden