de Rabo Canon

Tijdslijn NL Menu sluiten
terug Bouwen aan een duurzame samenleving
terug
Bouwen aan een duurzame samenleving

De Rabobank als sponsorVan start tot finish

Net als de Rabobank zelf vindt sponsoring door de bank haar oorsprong in de agrarische sector. Met de sponsoring van paardensportevenementen. Volgens overlevering moedigt pater Van den Elsen boeren al aan om op zondagen hun werkpaarden ter beschikking te stellen aan hun arbeiders. De boerenknechten kunnen zo meedoen aan hardrijwedstrijden om daarmee de ledigheid van de zondagmiddag te verdrijven.

Van echte sponsoring is pas sprake in 1967 als de bank zich officieel verbindt aan Indoor Brabant, het grote paardensportevenement in Den Bosch. Na de paardensport volgt tien jaar later de wielersport met sponsorbijdragen aan de Wielerzesdaagse van Maastricht en van Rotterdam. Beide sporten vormen nog steeds de kern van het sponsorbeleid van de Rabobank, waaraan in 1996 hockey is toegevoegd.

Sponsoring paardentalentenplan

De Rabobank sponsort sport en cultuur niet zozeer om haar naamsbekendheid te vergroten maar vooral uit maatschappelijk betrokkenheid. Sponsoring moet sporters in staat stellen om hun ambities waar te maken, in het verlengde van de missie van de Rabobank. Daarnaast stimuleren we de breedtesport. Dat werd prachtig zichtbaar bij de start van de Giro in Amsterdam, waar het parcours niet alleen wordt bereden door het selecte peloton van dunne tubes, maar ook door een vrolijk gezelschap van duizenden dikke banden. Lokaal sponsoren we naast paardensport, wielrennen en hockey nog tal van andere sporten, zoals rugby, skûtsjesilen en voetbal.

Culturele sponsoring vullen we in op twee gebieden: klassieke muziek en kunst. Zo omarmen we tentoonstellingen die bijzonder zijn, zoals 'Jheronimus Bosch - Visioenen van een genie' in 2016 in Den Bosch. Door samen te werken met toonaangevende culturele partners ondersteunen we het behoud van het cultureel erfgoed in Nederland en maken wij cultuur voor iedereen toegankelijker.

lokale voorbeelden