de Rabo Canon

Tijdslijn NL Menu sluiten
terug Bouwen aan hechte relaties
terug
Bouwen aan hechte relaties

De 'Dichtbijbank' deelt haar kennisCijfers & trends

De Rabobank noemt zichzelf de 'Dichtbijbank'. Dichtbij omdat de bank 24 uur per dag, zeven dagen per week thuis of in de trein, via de computer of de mobiele telefoon onder handbereik is. Maar ook Dichtbij, omdat de bank een collectief is van ruim 100 zelfstandige lokale Rabobanken. Zij kennen hun klanten, zijn goed ingevoerd in de lokale en regionale economie en aangesloten op relevante netwerken. Kortom zij weten wat er speelt.

Maar die kennis beperkt zich bij de Dichtbijbank niet tot de individuele medewerkers van lokale Rabobanken. Rabobank heeft ook een economische denktank die financiële en economische ontwikkelingen in Nederland en daar buiten volgt, analyseert en voorspelt. En een eigen internationaal opererend onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van de food- en agribusiness.

De kennis wordt overgedragen aan collega's binnen de Rabobank Groep, maar ook gedeeld met haar klanten. Een goed voorbeeld daarvan zijn de sectorprognoses en 'Cijfers & Trends'. Deze laatste publicatie verschijnt voor het eerst in 1979 en schetst de actuele cijfers en ontwikkelingen voor 36 branches. Vanaf 2006 verschijnt Cijfers & Trends online en kunnen klanten van inmiddels 80 bedrijfstakken in één oogopslag zien hoe zij presteren in vergelijking met hun collega's en concurrenten in dezelfde bedrijfstak. Via de Rabo Kennis App kunnen ondernemers kennis opdoen over ontwikkelingen op macro-economisch, land- en sectorniveau, waaronder de gezondheidszorg.

lokale voorbeelden