de Rabo Canon

Tijdslijn NL Menu sluiten
terug Bouwen aan hechte relaties
terug
Bouwen aan hechte relaties

De Rabobank in het buitenlandThuis in de wereld

De Rabobank is van origine sterk gericht geweest op de Nederlandse markt. Dat verandert in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw als de zakelijke klanten hun horizon steeds meer verleggen naar het buitenland. Door die internationale expansie van Nederlandse bedrijven wordt ook de Rabobank internationaal actiever. Daarnaast brengt de mondialisering van de kapitaalmarkt de bank naar het buitenland. In 1981 opent de Rabobank in New York het eerste overzeese kantoor.

Voor steeds meer klanten wordt de wereld de marktplaats. Voor hen wordt in 1996 Rabobank International gevormd. Dit onderdeel richt zich op de wereldwijde grootzakelijke activiteiten en op de internationale food-en agri-business. Na de overname van de Australische PIBA-bank (1994) ontwikkelt Rabobank zich tot marktleider in de financiering van food- en agribedrijven in Australië en Nieuw-Zeeland. Deze succesvolle strategie wordt gekopieerd in Californië, de grootste agrarische staat van de Verenigde Staten. De Rabobank heeft daar drie lokaal georiënteerde banken overgenomen en er Rabobanken van gemaakt.

Kantoor van Rabobank New Zealand in Fielding (NZL)

Anno 2014 is de Rabobank in 42 landen met ca. 15.000 medewerkers aanwezig. De agrarische oorsprong van de Rabobank voedt nog steeds de internationale strategie: aanwezig zijn in belangrijke landbouwgebieden om daar kennis en expertise in te zetten voor lokale klanten via zogeheten lokale community banks. Daarnaast bieden we onze Nederlandse grootzakelijke klanten via Dutch Desks de hen bekende Rabobank dienstverlening in het buitenland. Zo groeit de kleine lokale boerenleenbank van weleer uit tot dé bank voor food-en agri-business in de wereld.

Voor meer informatie klik hier en hier.

lokale voorbeelden