Jongeren op ontdekking tijdens WORLD=U Food Tour

De WORLD=U Food Tour trekt dit jaar door Nederland om jongeren en ondernemers met elkaar in dialoog te laten gaan over over voedsel. Een initiatief van Rabobank Foundation in samenwerking met lokale Rabobank. De tour ging ook door Gemert waar Rabobank Peel Noord deelnam met 12 enthousiaste jongeren.

Dialoog

Tijdens de WORLD=U Food Tour gingen de 12 jongeren tijdens drie dialoogsessies met elkaar in gesprek over voedselverspilling, voedselschaarste en de verduurzaming van voedselketens. Dit onder leiding van ervaren dialoogleiders van Nederland in Dialoog en de Nationale Jeugdraad. De jongeren leerden hun talenten kennen en hun visie om te zetten in actie om de voedselproblematiek terug te dringen. Dit is namelijk hard nodig. De wereldbevolking groeit hard en de huidige voedselproductie kan het groeiend aantal mensen niet voeden. Dat vraagt om minder verspilling, maar nog meer om nieuwe creatieve oplossingen.

Gedeelde verantwoordelijkheid

Wil Schers (directeur Bedrijven Rabobank Peel Noord): ‘Het wereldvoedselvraagstuk is een gedeelde verantwoordelijkheid en daar willen wij als bank graag een steentje aan bijdragen. Wij zijn bankiers en dat willen we goed doen. Maar we willen meer zijn. Op het gebied van Food & Agri is de Rabobank een belangrijke speler. Die rol betekent ook dat we verantwoordelijkheid moeten nemen. Het is een felle en forse uitdaging, waarbij creativiteit belangrijk is. Jongeren zijn vaak minder ingebakken in hun routine en denken vrij en grenzeloos. Dat heb je in dit traject ook nodig. We zetten onze kennis, kunde en netwerk in, lokaal, landelijk en mondiaal met de Rabobank Foundation om samen op weg te gaan naar een krachtig vervolg.’

Toekomst

De jongeren en de ondernemers kijken samen hoe ze een volgende stap kunnen zetten in het voedselvraagstuk. Samen op weg voor een krachtig vervolg.

Meer weten? Neem contact op met Lieke Verhofstad van Rabobank Foundation

Contact

Rabobank Foundation

Office Address Croeselaan 18
3521 CB Utrecht
The Netherlands
Postal Address P.O. Box 17100, UC 079
3500 HG Utrecht
The Netherlands
Telephone +31 (0)30 216 2333